• Budynek PSSE w Wałbrzychu

Higiena żywności

  1. Nadzór nad środkami spożywczymi zawierającymi GMO
  2. Pobór próbek żywności, przedmiotów użytku, sanitarnych
  3. Kontrole sanitarne zakładów produkujących i wprowadzających żywność do obrotu
  4. Opracowywanie ognisk zatruć pokarmowych
  5. Ocena wyżywienia w placówkach oświatowo-wychowawczych
  6. Rozpatrywanie skarg oraz interwencje

Dodatkowa działalność

Porady i konsultacje z zakresu:

  • opiniowanie projektów techniczno-technologicznych
  • konsultacja w zakresie znakowania gotowego wyrobu
  • wymogów jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku dla dzieci i młodzieży
  • konsultacja w sprawie wymagań sanitarnych dla osób podejmujących działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością
  • współpraca z:
    • WIS, PIH
    • Straż Miejska, Policja
    • jednostkami samorządowymi, podmiotami, fundacjami, etc.
    • komórkami organizacyjnymi PIS;

Publikacje działu


 

Zmiana wielkości czcionki